Harmadik nap, amikor a pillanatok alatt elkészíthető - és itt a gyorsaságon van a hangsúly - finom zöldséges ételek következnek: kis marék quinoát megfőzök, közben pici margarinra rádobok fél csomag mélyhűtött mexikó zöldség keveréket, de bármi lehet, amit szeretsz és fél marék konzerv csicseriborsót. Pár perc alatt összemelegítem, összepárolom őket, mehet rá só, bors, kakukkfű vagy más zöldfűszer. Amíg ez összepárolódik, lereszelek egy sárga céklát - persze lehet lila is, de ennek a sárgának a friss tavaszi színe megbabonáz - 3 sárgarépával. Sózom, borsozom, fél-egy citrom leve és fél kanál olívaolaj megy még rá. Ennél finomabb salátát nem nagyon tudok elképzelni. Az összepárolt zöldségeket összekeverem a megfőtt quinoával, utána fűszerezem, pici citromot csepegtetek, lehet sumacot is szórni rá. Kész az otthoni munkaebéd :)
Másnap még egyszerűbb a dolog: kifőzöm a kukoricából készült tésztát, amit szabad most ennem. Szerencsére rátaláltam erre, ami igazán finom, több féle is kapható.
Közben a nyers spenótot jól megmosom, az erősebb szárakat lecsípem és amennyire tudom, megszárítom a leveleket. Pici olajra ráreszelek egy nagy gerezd fokhagymát, rádobom a spenótot ami pár perc alatt megfonnyad. Só, bors kell, amennyit szeretsz. Tettem még bele egy vega tejfölt :) Ha kész, összeforgatom a kifőtt tésztával, és kész is. Én szoktam pár csepp citromot csepegtetni az egészre frissítés képpen.