Szombaton egy gyógyító kurzus résztvevőinek készítettem melengető, vitalizáló ebédet egy fantasztikus Budapest közeli falusi házikóba. Mintha a somogyi dombok között lettünk volna - pedig ez Békás ófalu csodálatos parasztházainak egyike volt. A melengető rész a sült zöldség, a vitalizáló a friss saláta - és egy kevés mini húsgombóc, hogy a férfinép se panaszkodjon.
A friss salátában jégsaláta, fehér káposzta, sárgarépa és paradicsom volt, az öntet olíva olaj, kevés pirított szezám olaj, citromlé, mustár, só, bors, méz - olyan arányban, amit te magad kellemesnek érzel. Az íze remek - és a látvány sem utolsó...
A melengető rész pedig a sült cékla-répa-krumpli triumvirátus. Mindhárom zöldséget körülbelül egyforma darabokra vágom és egy nagy tepsibe szórom. Megsózom, kevés olajjal meglocsolom és jól összeforgatom majd betolom a sütőbe. Fél óra múlva újra átkeverem és készre sütöm. A végeredmény gyönyörűséges, illatos, sült zöldség ami feltölt, táplál és gyönyörködtet.