Remélem, hogy a cím nem túl "negédes", de ez az étel pont ilyen. Imádom a keleti ízeket, bújom Yotam Ottolenghi szakácskönyveit és próbálgatom a fantasztikus receptjeit - kipróbálok mindent, aminek az ízei a közel-keletet, napsütést, a tengeri szellőt idézik. Könnyű ételek erőteljes ízekkel. És imádom az ősz színeit és ízeit - ezek mind benne vannak a mai receptben.
A Dobrumbában jártam a héten, és az ott kóstolt joghurtos sült céklát picit több zöldséggel készítettem el. 30-40 perc alatt sütőben megsütöttem a kockákra vágott céklát, sárga céklát, sütőtököt és sárgarépát. A sütőtök hamarabb megpuhul, de szerintem nem baj, ha az ételben ez egy picit krémesebb lesz mint a cékla és a répa. Sütés előtt meglocsoltam a zöldségeket kevés olíva olajjal, megszórtam sóval és borssal. Ez után egy mélyebb tálba jó sok görög joghurtot kanalazok, meglocsolom kevés gránátalma sziruppal, ráteszem a langyos sült zöldségeket és gránátalma magokat szórok rá. Ennyi. Egyszerű, különleges, őszi, savanykás és édes, meleg és hűsítő is egyben - mindenből egy kevés, ahogyan az a legjobb. És ilyen gyönyörű