... amikor kezdem felfogni, mibe is vágtam bele. Szerintem ez a fajta étkezés nagyon sok gondolkodást, tervezést és előkészületet igényel. Nem lehet kikapni egy csirkemellet a hűtőből - akik most nálam hosszú fagyoskodásra vannak ítélve - mert azt nem ehetsz. Lehet jó sok féle zöldséget venni a szombati piacon és jól át kell lapozni az "irodalmat".
Akiket én legjobban szeretek és sokat inspirálódom a receptjeikből: Yotam Ottolenghi, aki számomra a Nr.1, Jamie Oliver és Hugh-Fearnley Whittingstall. Van, hogy egy ízt, egy fűszer kombinációt, egy zöldség kombinációt vagy elkészítési módot használok a könyvekből. Mostanában Ottolenghi padlizsánkrém variációját majszolom esténként karalábéval, retekkel, bármivel. Szóval, a második nap: zöldségkrém leves a tegnap sült zöldség maradékokból
hozzá egy kis vega tejföl, só, bors, fűszer amit szeretsz és napraforgó mag a tetejére. Tápláló, csak zöldség, isteni.
Utána szintén maradék, a quinoa saláta, pár szem falafel golyó és sült karfiol, ami az egyik legeslegnagyobb kedvencem. Nulla munka, nagy élvezet :) Írtam korábban a blogon, hogy Izraelben ez az egyik legpopulárisabb street food, megtapasztaltam, kígyózott a sor az árus előtt. Képzeljük el ezt Budapesten... Ha ha ha.
Most pedig megcsinálom az idei első medvehagyma pesztómat - parmezán helyett krémes kecskesajttal próbálom, majd elmesélem, milyen lett. Bár véleményem szerint a medvehagyma bárhogy, bármikor és bárhol jó! Végre itt a medve szezon!