HTML

Vegabüfé - receptek, ötletek, hangulatok

Saját készítésű vegetáriánus ételek családi, baráti összejövetelekre, házhoz szállítással

Friss topikok

  • antirandom: @patikaisó: Akik gyilkolják a magyarokat ingatlanaink megszerzése és migránsoknak eladása céljából... (2018.08.27. 10:43) Vendégváró
  • évi.: Hú de jól néznek ki, Te!:)) (2011.11.28. 11:26) Jönnek a sütik...
  • évi.: @Vegabüfé: köszi!:) (2011.11.24. 10:08) Melengető és szépséges
  • Vegabüfé: @évi.: Köszi :) Ugyan ilyen jó is volt (2011.11.17. 14:57) Abból, ami van
  • boszikutya: Nagyon fincsa. Abból is tudsz főzni, ami az én hűtömben van ma reggel??? (2011.11.17. 11:25) Az első lépések...

Címkék

advent (1) áfonya (1) alma (1) angol zeller (1) árpagyöngy (1) avokadó (2) avokádó (1) bagel (1) bagett (1) barna cukor (1) bazsalikom (1) borsó (1) brokkoli (1) buddha (1) cajun (1) cékla (5) céklaleves (1) chardonnay (1) citrom (2) citromos (1) csicseriborsó (3) csilipehely (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (1) csokis (1) cukkin (1) cukkini (9) curry (1) datolyaszirup (1) dijoni (1) édesburgonya (2) egyszerű (3) egytál (1) energiabomba (1) fanyar (1) fasírt (1) Fearnley-Whittingstall (1) fehérrépa (2) feketelencse (1) feta (1) fetasajt (1) forró (1) füstöltpaprika (1) fűszeres (1) fűszerész (1) gersli (1) gomba (3) görögdinnye (1) gránátalmaszirup (1) grill (1) grillezett (1) gyökérzöldség (1) gyömbér (3) gyors (1) hideg (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) joghurt (2) káposzta (2) káposztasaláta (1) kapros (1) karfiol (5) keksz (2) kelkáposzta (1) kenyér (2) kifli (1) kínai (3) kókuszreszelék (1) kókusztej (2) kolbászcsipsz (1) köles (2) kovász (2) krémes (1) krémleves (1) krémsajt (1) krumpli (4) kukorica (3) kukoricaleves (1) kuszkusz (1) Kwong (1) lasagne (1) lepény (1) leveles tészta (1) leves (9) lilahagyma (2) liszt (1) majonéz (1) mandula (1) mártogatós (1) mascarpone (1) masni (1) mazsola (2) medvehagyma (3) medvehagymás (1) meggyleves (1) menta (2) mentes (1) mézes (1) mogyoró (1) nyár (1) orzó (1) osztrigaszósz (1) Ottolenghi (2) padlizsán (1) palacsinta (1) paradicsom (4) parmezán (3) pesztó (1) pite (1) póré (1) póréhagyma (1) póréhagymás (1) quiche (3) quinoa (1) quinosa (1) radicchio (1) rakott (2) répa (1) rétes (1) római kömény (1) rost (1) sajt (4) sajtkrémes (1) sajtos (1) saláta (8) Salgado (1) sárgarépa (9) shimeji (1) sós (1) spárga (5) spenót (2) sült (1) sült zöldség (2) süteményes (1) sütőben (1) sütőtök (4) szárzeller (1) szénhidrát (1) szív hídjai (1) szójaszósz (2) tahini (2) tárkony (2) tejföl (1) tejszín (1) tejszínes (1) tészta (4) tofu (1) tojás (3) tökéletes (1) tökmag (1) tonhal (1) tönköly (1) turmix (1) uborka (4) újhagyma (2) vaj (3) vásár (1) vinegrette (1) zabpehely (1) zeller (2) zöld (2) zöldborsó (2) zöldség (2) zöldséges (2) Címkefelhő

Felfedező út - második nap

2022.03.25. 16:42 Vegabüfé

... amikor kezdem felfogni, mibe is vágtam bele. Szerintem ez a fajta étkezés nagyon sok gondolkodást, tervezést és előkészületet igényel. Nem lehet kikapni egy csirkemellet a hűtőből - akik most nálam hosszú fagyoskodásra vannak ítélve - mert azt nem ehetsz. Lehet jó sok féle zöldséget venni a szombati piacon és jól át kell lapozni az "irodalmat".

konyvek_1.jpgAkiket én legjobban szeretek és sokat inspirálódom a receptjeikből: Yotam Ottolenghi, aki számomra a Nr.1, Jamie Oliver és Hugh-Fearnley Whittingstall. Van, hogy egy ízt, egy fűszer kombinációt, egy zöldség kombinációt vagy elkészítési módot használok a könyvekből. Mostanában Ottolenghi padlizsánkrém variációját majszolom esténként karalábéval, retekkel, bármivel. Szóval, a második nap: zöldségkrém leves a tegnap sült zöldség maradékokbólsultzoldsegek2jpg.jpghozzá egy kis vega tejföl, só, bors, fűszer amit szeretsz és napraforgó mag a tetejére. Tápláló, csak zöldség, isteni.2nap2.jpg

Utána szintén maradék, a quinoa saláta, pár szem falafel golyó és sült karfiol, ami az egyik legeslegnagyobb kedvencem. Nulla munka, nagy élvezet :) Írtam korábban a blogon, hogy Izraelben ez az egyik legpopulárisabb street food, megtapasztaltam, kígyózott a sor az árus előtt. Képzeljük el ezt Budapesten... Ha ha ha.

2nap1.jpg

Most pedig megcsinálom az idei első medvehagyma pesztómat - parmezán helyett krémes kecskesajttal próbálom, majd elmesélem, milyen lett. Bár véleményem szerint a medvehagyma bárhogy, bármikor és bárhol jó! Végre itt a medve szezon!

 

Szólj hozzá!

Címkék: leves karfiol sült zöldség quinoa Jamie Oliver Ottolenghi Fearnley-Whittingstall

A bejegyzés trackback címe:

https://vegabufe.blog.hu/api/trackback/id/tr3017789584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása