Nap mint nap gyakorlom a vegán főzést és egyre jobban élvezem, hogy minden nap valami új, gyors és finom étel készül a konyhámban.
Reggelire de akár könnyű ebédnek is szuper ez a zöld smoothie: 15 dg spenótlevél, egy avokádó, 15 dg nyers zöldborsó, sok mentalevél, só, bors, citromlé és víz - annyi hogy számodra kellemes állagú legyen a turmix. Isteni zöldborsós íze van, feltölt energiával, mintha "kisütne a nap". Háttérben a Buddha tálak című új könyv beszerzésem, ami épp tanulmányozás alatt van :).
Gyors ebéd vagy vacsi a pirított gombás gersli (árpagyöngy) paradicsom salátával, ami ilyen csodásan fest - remélem a fenyőfás szalvéta így nyáridőben is megbocsájtható
A gerslit pici olajon picit lepirítom, teszek hozzá apróra vágott hagymát, jól megfűszerezem só, bors, ha szeretnél füstölt pirospaprikát, az is jó bele, felöntöm vízzel és megfőzöm. Közben egy icipici olajra rádobok fél kg felszeletelt barna csiperkét és jó barnára pirítom, só, bors megy rá.Ha ez is megvan, a kész gersli tetejére kupacolom a gombát és jól elkeverem. Nagyon szeretem! Mellé a most kapható mindnenféle paradicsomból vegyes saláta, csak só, bors, citromlé és pici olíva olaj valamint jó sok friss tárkony - mindenképpen! - kell bele. Jöhet az esti film - ami nálam mostanában a Nagy pénzrablás - izgiiiiii.
Szintén egyszerű ebéd / vacsi lehet a rakott karfiol. A karfiolt rózsáira szedem és félig megfőzöm. Egy kerámia tálat pici olajjal kikenek, beleszórom a félig főtt karfiolt, kicsit sózom, borsozom. Közben kikeverek egy fél doboz bio zab krémet (Aldiban kapható és teljesen olyan az íze és az állaga is mint a tejföl) ha használsz, akkor egy tojással, ha nem, akkor csak pirospaprika krémmel és a sajtos íz miatt egy kanál sörélesztővel. Ezt ráöntöm a karfiolra és 180C-ra sütőbe dugom kb 30 percre. Nézegetni kell, akkor jó amikor szép barnára sült, ilyenre: