Az év legizgalmasabb piaci időszaka, május végétől egészen szeptember közepe-végéig. Imádom, hogy hetente más és más zöldségek, gyümölcsök jelennek meg, ráadásul idén minden felgyorsult, kapkodom a fejem... A héten végre előkerültek a csúnya de finom és a fura de isteni zöldségek is. Imádom őket a különlegességük, a furaságuk, az esetlenségük - a másságuk miatt. Amit más nem vesz meg, azt én biztosan hazahozom.
|
Ez a girbegurba sárgarépa és a tüskés-roppanós uborka a heti kedvenceim. Megnevettetnek :) és isteni ízük van.
Csodálatos csiperkét is vettem, a mélyhűtőben várt az edamame bab - így lett ez a paradicsomos gombasaláta: az edamame babot ázsiai élelmiszerboltban vettem, imádom, mert főzve is roppanós marad - 40 dekás csomag - megfőzöm. Közben olajon megfonnyasztok egy fej félfőre vágott hagymát, sózom és 2-3 ek cukrot (vagy ennek megfelelő édesítőt) adok hozzá. Amint megpuhult, rádobom a fél kiló szeletelt gombát és 10 percig főzöm. Hozzádobom a megfőtt babot, újabb só, bors, hozzáteszek 1 doboz 15 dekás sűrített paradicsomot, 1 doboz darabolt paradicsomot és 1 ek balzsamecetet és összefőzöm. Hidegen salátaként vagy magában főételként is megállja a helyét. Én langyosan jól megkóstoltam ezt a kis tálat...
Mostantól a pihenésé a délután. A meggylekvár a dunyha alatt pihen, a heti zöldségek, gyümölcsök mosva a hűtőben, engem pedig várnak a könyvheti könyveim. Nektek is szép hétvégét...