Haladok a vegán táplálkozás felfedező útján és őszintén, sokszor nagyon jó kombinációkat sikerült készítenem.
Kukoricadarából főztem egy puliszkát - persze vízzel, tejtermék nélkül. Jól befűszereztem - só, bors, kakukkfű, bármi amit szeretsz. Közben egy serpenyőben egészen pici olajon megpárolok egy hagymát, rádobok 1/2 kg barna csiperkét szeletekre vágva és lepirítom. Addig, míg szép arany barna színe lesz, akkor jön ki jól az illata és az isteni gomba íz. Só, pici bors. A gombát belekeverem a puliszkába, egy szögletes fomába simítom és kb 30 perc alatt összemelegítem. Közben lehet belekeverni vega sajtot, ha szeretnél. Nem feltétlenül kell a sütős lépés, simán az összekevert gombás puliszkát is lehet tálalni, de így egy kicsit "pofásabb" lesz a külalalakja. Mellé vegyes mélyhűtött zöldséget pároltam pici olajon, és készen is volt az isteni ebéd.
Mellé vegyes mélyhűtött zöldséget pároltam és készen is volt az isteni ebéd. A pirított gombánál amúgy nem sok finomabb ételt ismerek. Ne tegyetek alá vizet vagy sózzátok, amíg meg nem pirul, így lesz szenzációs.
Mindeközben minden másnap hatalmas adag zöldséget sütök sütőben (a képen történetesen édesburgonya, karfiol és a kedvenc spárga, de persze lehet cékla, sárgarépa, zeller, kb bármi) úgy, hogy egy műanyag zacskóba szórom a zöldségeket, pici olaj, só és fűszerek rá (bors, fokhagyma granulátum, füstölt paprika - ezt én nagyon szeretem rá) és kb 30 percig sütöm. Nagyon jó dolog...