A mai bolond időjárásban - amikor öt percenként volt rideg tél és ragyogó tavasz, hóvihar, zápor és szikrázó napsütés - úgy gondoltam, hogy a legjobb amit készíthetek, egy melengető, tápláló de mégis a tavaszt színét viselő, vidító brokkoli krémleves - abból ami itthon van.
Brokkoli mindig van itthon, főleg télidőben, mert üde zöld színe a tavaszt csempészi a téli hétköznapokba és isteni finom párolva, krémlevesnek, tésztával, salátába, szinte bárhogy. Szóval, kis olajon vagy vajon megpárolom a hagymát, rádobom a megmosott brokkoli rózsákat és megforgatom-pörgetem őket együtt. Felöntöm zöldség alaplével (mondhatnám, hogy igazi alaplével főzök, de ez most zöldségleves kockával készült és semmiféle lelkiismeret furdalásom nincs emiatt). Főzöm egy darabig őket, aztán belemorzsolok egy jó darab feta sajtot, picit sózom (mert a feta nagyon sós), borsozom és addig főzöm, amíg a sajt teljesen felolvad és a brokkoli megpuhul. Ezután botmixerrel összeturmixolom az egészet és hóesés-napsütés ide vagy oda, nagyszerűen érzem magam.
Íme a nem túl fotogén, de annál finomabb - és annál zöldebb - brokkoli krémleves "levesbobóval".