...mert csak amiatt karantén blog, mert a karantén idején születik. Egyébként egy remélem hogy hasznos és érdekes blog ételekről, ízekről, a családi örökségemről és sok mindenről.
Szóval: karantén idején is, a megfelelő biztonsággal (szájmaszk, kesztyű, fertőtlenítő zselé mielőtt visszaszállsz az autóba, meleg vizes kézmosás amint hazaértél) piacozzatok, mert tavasz van, spárga és eperszezon, kihagyhatatlan.
Spárga imádatom két éve kezdődött, addig még csak meg se kóstoltam. Szegény anyám nagyon szerette volna mindig belém diktálni, merthogy a világ egyik legjobb étele, de én persze hajthatatlan voltam. Sajnos ő nem érhette meg, amikor rám tört a spárga iránti olthatatlan imádat, amikor az egész szezonban képes vagyok nap mint nap spárgát enni.
Próbáltam már minden formában és fazonban, megunhatatlan. Ma spárgás masni készült, ami nulla munka és millió élvezet :) Kevés füstölt húsos szalonnát pici kockákra vágok, megpirítom és rádobom a 2-3 cm-es darabokra vágott zöld spárgát (vegák hagyják ki a szalonnát, csak a vajat használják), Jól jól jól lepirítom a spárgát, hogy a pirítás barna nyomot hagyjon rajta - ez nagyon fontos. Közben a spárga szépen megpuhul. Só, jó löket frissen darált bors és egy fél csésze a tészta főzővizéből, amit közben feltettünk főzni. Szépen megpuhul a spárga és megmarad a pirítás íze is. A végén egy fél marék parmezánt szórok és egy fél citrom levét facsarom rá aztán elkeverem a masni tésztával.
Nem ragozom... isteni eledel. Holnap másik spárga étel készül majd.