de szeretnék napi jótanácsokat, praktikus ötleteket megosztani veletek, amit ezekben a napokban jól tudtok használni.
Úgy tűnik, mindenkinek rengeteg szabadideje lett - bár aki dolgozik, akár home akár nem - annak most is a hét végék maradnak a kulináris kibontakozásra. Most, hogy nem tudunk "csak úgy" leszaladni a boltba, ha hiányzik valami, jobban meg kell terveznünk a napi menüket, a heti - vagy ahogy eltudjuk csípni a házhozszállítási időpontokat - kétheti vagy még ritkább bevásárlásokat. Ha van otthon megfelelő alap készlet, akkor csak néhány dolgot kell beterveznünk a nagybevásárlásokba. Sok jó leírás született e tárgyban, keressetek utána.
Minden viharfelhő ellenére tavasz van, elkezdődött a medvehagyma és spárga szezon. A medvehagyma gyűjtésnek szabályai vannak, nézzetek utána, mielőtt kiszabadulva a négy fal közül gyűjtésbe kezdenétek. Én piacon vettem, most csodálatosak és rengeteg féle módon fel lehet használni.
Most pesztót készítettem amihez turmixba tettem az alaposan megmosott leveleket, olíva olajat, egy marék kesudiót, egy másik marék reszelt parmezánt, őrölt borsot. Jól összeturmixoltam és csatos üvegekbe tettem -a hűtőben jól eláll.
Főtt tésztára téve pillanatok alatt kész az ebéd, de medvével készülhet bagel, keksz és sok minden más is.
Szóval a mai nap nyertese a medvehagyma! A következő napokban további nyertesekkel jövök. Az otthonlét kedvez a jó főzéseknek, sütéseknek, együtt étkezésnek - használjátok ki! Vigyázzatok magatokra és másokra!