Tudom, hogy kicsit uncsi ilyenkor tavasszal, de írnom kell a medvehagymáról. Leginkább azért, mert egy fantasztikus receptre leltem, amit többször megsütöttem az elmúlt hetekben és mindig fantasztikusan sikerült. Vittem kóstolót a kollégáimnak, akik elkérték a receptet és ők sem tudták elrontani, szóval próbáljátok bátran, sikerülni fog. Ezért aztán ma elmentem a Lehel piacra és feltankoltam medvehagymával, amit ma jól elteszek a mélyhűtőbe (megmosom, saláta centrifugával megszárítom, apróra vágom és kis dobozokban mélyhűtöm). Így nem maradok medvehagymás keksz nélkül akkor sem, ha a szezonja elmúlt. Most így úszkálnak a hideg vízben (egy kis csigát már találtam is köztük, szóval jól meg kell nézni!).A recept pedig: 25 dg teljes kiőrlésű liszt, 25 dg reszelt sajt (nem túl erőteljes ízű), 25 dg hideg vaj, 3 ek hideg víz, só, bors és egy kis csokor medvehagyma apróra vágva. Ezt mind jól összedolgozzuk, és kb. 5 cm vastag hengert formálunk belőle, amit a hűtőbe teszünk minimum 1/2 órára. A sütőt 160 C-ra előmelegítem. Közben a hideg keksz-hurkát felszeletelem kb. 1/2 cm-es szeletekre és kirakom a sütőpapírral bélelt gáztepsire (kb. 2 tepsi lesz belőle). Úgy kell kirakni hogy legyen hely közöttük mert kicsit megnőnek. Kb. 12-15 perc alatt megsül. Isteni finom és elronthatatlan, próbáljátok ki.
|