Gourmet fesztivál után, pünkösd hétfői lusta, esős otthonülésben megtaláltam a legjobb dolgot, ami jókedvre tud deríteni: spárgás penne sajtszósszal és vizes salátával. Ezekben a hetekben - amíg csak lehet és tart a szezon - spárgát spárgával eszünk. Persze gyerekkoromban hallani se akartam róla, pedig anyám imádta, én a spárgát akkor nem értettem. Na de most! Nincs ennél jobb és egyszerűbb tavaszi zöldség, amit ennyire lehet variálni és a jószerével elronthatatlan. Szóval: a pennét félig megfőzöm. A spárgát penne méretűre darabolom (zöld spárgát használok, ezt nem kell pucolni, csak a fás részt levágni a végéből) és pici vajon, pici sóval, fokhagyma porral és fehér borssal 5 perc alatt meggrillezem. Közben laza sajtmártást főzök és a sütőt 180 C-ra melegítem. A tepsibe szóróm a pennét, összekeverem a sült spárgával (a teflon alján csúszkáló vajjal együtt), ráöntöm a sajtszószt és még megszóróm a tetejét reszelt sajttal. 20 perc a sütőben, ami alatt elkészítem a zöld salátát a hagyományos módon (só, bors, cukor, fokhagymás ecet és víz, ebbe tépkedem a saláta szíveket). Mondhatjátok, hogy a spárgához nem illik a saláta - de nincs igazatok. Nekem ez a saláta bármihez illik, bármikor. Ne hagyjátok ki!
Gourmet spárga
2015.05.25. 14:20 Vegabüfé
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://vegabufe.blog.hu/api/trackback/id/tr867489714
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.