Hagyományosan - az idén második alkalommal - újra megünnepeljük a nemzetközi pancake day-t az irodában. Tervezünk, készülünk, vásárolunk, sütünk-töltünk - és holnap kóstolunk és felfalunk mindent. Mindenki hoz valamilyen palacsintát, édeset vagy sósat, saját készítésűt vagy nagymama által gyártottat - de a vásárolt palacsinta is megengedett azoknak, akik nem tudnak vagy épp nem akarnak ezzel bíbelődni.
Én speciel szeretem kitalálni, hogy milyet készítsek, kikutatni a receptet vagy éppenséggel újat kitalálni a neves alkalomra. Ez történt idén is: gondoltam, a palacsinták nagy része édes lesz, ezért én természetesen sóssal készülök. Póréhagymás sajtkrémmel töltött medvehagymás palacsintával.
A tészta bögrés: 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 tojás, 1 kk sütőpor, 1 ek apróra vágott medvehagyma, kevés só
A töltelék: 2 doboz natúr krémsajtba belekeverek egy nagy, apróra vágott, vajon megdinsztelt póréhagymát, só, bors ahogy tetszik. Megtöltöm, feltekerem. Reggel dobozba rakom és viszem. Ünnepeljétek ti is a palacsinta napot - február 28!!!