Végre levegő - végre sütő! A hosszú hosszú hosszú túl hosszú forró nyári napokon értelmes ember nem készít sütőben ételt, de ma végre lehet egy pici levegőt venni - hát elő a hűtőben várakozó padlizsánnal és cukkinivel. Már alig vártam hogy szembenézhessek velük :)
A mostanában kapható giga cukkinik töltésre termettek és a piacon a gombás néni csodálatos rókagombával várt - gondoltam, ők összeillenek (mármint a cukkini a gombával, nem a gombaárus nénivel). A giga cukkinit félbevágom, a magjait és a szivacsos részt kikapargatom és kb. 10 perc alatt félpuhára párolom. Közben egy hagymát vajon üvegesre párolok, rádobom a 10 dg róka és 25 dg csiperke gombát és pici borssal sütöm sütöm (só nélkül) amíg megpuhul. Akkor beledobok 2 paradicsomot a héjuk nélkül, az egészet sózom, pici kakukkfű és készre főzöm. Közben egy másik lábasban egy marék kölest puhára főztem. A kölest a gombás dologba keverem és ezt a megpárolt cukkinikba töltöttem. Tetejére reszelt sajt és 25 perc alatt sütőben megsütöm. Annyit mondok csak, hogy "elég jól" sikerült. Nem kimondottan fotogén,de azért megmutatom
A padlizsánokat félbevágtam, jól bevagdostam, megkentem annyi olajjal amennyit kívántak, sóztam és 45-50 perc alatt megsütöttem. Közben pici olajjal összekevertem az imádott gránátalma szószomat (isteni találmány, édes, savanykás, gyümölcsös és a padlizsán legjobb barátja). Szintén közben a tahini szószt kikeverem hideg vízzel, teszek bele sót, fokhagyma granulátumot és lime-ot valamint kevés görög joghurtot. Ha megsült a padlizsán megkenem a gránátalma sziruppal, utána pedig a joghurtos tahinivel... Szerintem ez a sült padlizsán legjobb formája - Ági barátnőm padlizsános salátája után... A fotó a gránátalma szirup után, a tahini szósz előtt készült Nem szép, de isteniiiiiiiiiiiiiii!