HTML

Vegabüfé - receptek, ötletek, hangulatok

Saját készítésű vegetáriánus ételek családi, baráti összejövetelekre, házhoz szállítással

Friss topikok

  • antirandom: @patikaisó: Akik gyilkolják a magyarokat ingatlanaink megszerzése és migránsoknak eladása céljából... (2018.08.27. 10:43) Vendégváró
  • évi.: Hú de jól néznek ki, Te!:)) (2011.11.28. 11:26) Jönnek a sütik...
  • évi.: @Vegabüfé: köszi!:) (2011.11.24. 10:08) Melengető és szépséges
  • Vegabüfé: @évi.: Köszi :) Ugyan ilyen jó is volt (2011.11.17. 14:57) Abból, ami van
  • boszikutya: Nagyon fincsa. Abból is tudsz főzni, ami az én hűtömben van ma reggel??? (2011.11.17. 11:25) Az első lépések...

Címkék

advent (1) áfonya (1) alma (1) angol zeller (1) árpagyöngy (1) avokadó (2) avokádó (1) bagel (1) bagett (1) barna cukor (1) bazsalikom (1) borsó (1) brokkoli (1) buddha (1) cajun (1) cékla (5) céklaleves (1) chardonnay (1) citrom (2) citromos (1) csicseriborsó (3) csilipehely (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (1) csokis (1) cukkin (1) cukkini (9) curry (1) datolyaszirup (1) dijoni (1) édesburgonya (2) egyszerű (3) egytál (1) energiabomba (1) fanyar (1) fasírt (1) Fearnley-Whittingstall (1) fehérrépa (2) feketelencse (1) feta (1) fetasajt (1) forró (1) füstöltpaprika (1) fűszeres (1) fűszerész (1) gersli (1) gomba (3) görögdinnye (1) gránátalmaszirup (1) grill (1) grillezett (1) gyökérzöldség (1) gyömbér (3) gyors (1) hideg (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) joghurt (2) káposzta (2) káposztasaláta (1) kapros (1) karfiol (5) keksz (2) kelkáposzta (1) kenyér (2) kifli (1) kínai (3) kókuszreszelék (1) kókusztej (2) kolbászcsipsz (1) köles (2) kovász (2) krémes (1) krémleves (1) krémsajt (1) krumpli (4) kukorica (3) kukoricaleves (1) kuszkusz (1) Kwong (1) lasagne (1) lepény (1) leveles tészta (1) leves (9) lilahagyma (2) liszt (1) majonéz (1) mandula (1) mártogatós (1) mascarpone (1) masni (1) mazsola (2) medvehagyma (3) medvehagymás (1) meggyleves (1) menta (2) mentes (1) mézes (1) mogyoró (1) nyár (1) orzó (1) osztrigaszósz (1) Ottolenghi (2) padlizsán (1) palacsinta (1) paradicsom (4) parmezán (3) pesztó (1) pite (1) póré (1) póréhagyma (1) póréhagymás (1) quiche (3) quinoa (1) quinosa (1) radicchio (1) rakott (2) répa (1) rétes (1) római kömény (1) rost (1) sajt (4) sajtkrémes (1) sajtos (1) saláta (8) Salgado (1) sárgarépa (9) shimeji (1) sós (1) spárga (5) spenót (2) sült (1) sült zöldség (2) süteményes (1) sütőben (1) sütőtök (4) szárzeller (1) szénhidrát (1) szív hídjai (1) szójaszósz (2) tahini (2) tárkony (2) tejföl (1) tejszín (1) tejszínes (1) tészta (4) tofu (1) tojás (3) tökéletes (1) tökmag (1) tonhal (1) tönköly (1) turmix (1) uborka (4) újhagyma (2) vaj (3) vásár (1) vinegrette (1) zabpehely (1) zeller (2) zöld (2) zöldborsó (2) zöldség (2) zöldséges (2) Címkefelhő

Hosszú hosszú hosszú forró napok - végre levegő

2018.08.25. 16:44 Vegabüfé

Végre levegő - végre sütő! A hosszú hosszú hosszú túl hosszú forró nyári napokon értelmes ember nem készít sütőben ételt, de ma végre lehet egy pici levegőt venni - hát elő a hűtőben várakozó padlizsánnal és cukkinivel. Már alig vártam hogy szembenézhessek velük :)

A mostanában kapható giga cukkinik töltésre termettek és a piacon a gombás néni csodálatos rókagombával várt - gondoltam, ők összeillenek (mármint a cukkini a gombával, nem a gombaárus nénivel). A giga cukkinit félbevágom, a magjait és a szivacsos részt kikapargatom és kb. 10 perc alatt félpuhára párolom. Közben egy hagymát vajon üvegesre párolok, rádobom a 10 dg róka és 25 dg csiperke gombát és pici borssal sütöm sütöm (só nélkül) amíg megpuhul. Akkor beledobok 2 paradicsomot a héjuk nélkül, az egészet sózom, pici kakukkfű és készre főzöm. Közben egy másik lábasban egy marék kölest puhára főztem. A kölest a gombás dologba keverem és ezt a megpárolt cukkinikba töltöttem. Tetejére reszelt sajt és 25 perc alatt sütőben megsütöm. Annyit mondok csak, hogy "elég jól" sikerült. Nem kimondottan fotogén,de azért megmutatompiac_osz1.jpg

cukkini_toltve_1.jpg

A padlizsánokat  félbevágtam, jól bevagdostam, megkentem annyi olajjal amennyit kívántak, sóztam és 45-50 perc alatt megsütöttem. Közben pici olajjal összekevertem az imádott gránátalma szószomat (isteni találmány, édes, savanykás, gyümölcsös és a padlizsán legjobb barátja). Szintén közben a tahini szószt kikeverem hideg vízzel, teszek bele sót, fokhagyma granulátumot és lime-ot valamint kevés görög joghurtot. Ha megsült a padlizsán megkenem a gránátalma sziruppal, utána pedig a joghurtos tahinivel... Szerintem ez a sült padlizsán legjobb formája - Ági barátnőm padlizsános salátája után... A fotó a gránátalma szirup után, a tahini szósz előtt készült padlizsan_1.jpgNem szép, de isteniiiiiiiiiiiiiii!

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsán cukkini sütőben tahini köles gránátalmaszirup

A bejegyzés trackback címe:

https://vegabufe.blog.hu/api/trackback/id/tr1814202061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása