Mindig is hajlottam a maradékok minél jobb felhasználására, amire a mostani karantén nagyon jó lehetőségeket kínál. Szeretem kitalálni a megmaradt ez-meg-az ételfalat új helyét. A mai ebéd saláta kolbász csipsszel és kifli karika ropogóssal.
A friss salátába került 2 újhagyma, 2 paradicsom, egy fél kígyóuborka felkockázva (a belső magos, vizes részt ki szoktam vágni) és egy jó marék vegyes salátalevél. Dresszingnek fél citrom leve, 2 ek olívaolaj, só, bors, 1 ek mézes mustár és 1 tk barnacukor. Ezt mind jól összeforgatom. Találtam egy kis darab kolbászt, ebből kolbász csipsz készült amit még melegen szórtam a salátára. A túlzásba vitt múlt heti kiflisütés utolsó darabját felkarikáztam és a kolbászból kisült zsiradékon kis sóval, fokhagyma porral megsütöttem és a saláta mellé tettem. Nagyon elégedett vagyok, mert a friss és a maradék falatok istenien megtalálták a helyüket a tányéron, én pedig nagyon jóllaktam :) Ezt karantén nélkül is fogom csinálni...
És most jöhet a sorozatom II. Erzsébet életéről, A korona, nagyon élvezem