... a kuszkusz.. Ő az, akiről - bevallom őszintén - nem is tudtam, hogy létezik. De persze nem róla lesz szó, hanem egy isteni kuszkusz salátáról, ami a következő képpen szól:
A kuszkuszt megsózzuk, pici bors is mehet bele és leöntjük - a dobozon leírtakkal ellentétben - minimum kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi a kuszkusz maga (egy bögre kuszkuszhoz min. 2 bögre víz). Állni hagyjuk addig, amíg felveszi a vizet és megpuhul benne. Ha úgy látod, hogy nem elég puha, akkor nyugodtan adj hozzá még forró vizet. Ezután jön az ízesítés, ami elsősorban rengeteg zöldfűszert jelent: mentát, bazsalikomot, rozmaringot, zsályát - bármi ami megtalálható a kiskertedben, ablakpárkányodon, konyhai cserepeidben és kedved szerint való. Önts még hozzá - a selymesség kedvéért - citromlevet és oliva olajat. Hogy még szépségesebb legyen, egy gránátalmát vágj félbe keresztben és a feleket kifordítva, mint egy kabátot, potyogtasd a kuszkusz tetejére a gyönyörűséges rubinpiros magokat. Kucorogj a fotelodba és hallgass mellé egy kis jemeni zenét Ofra Haza-tól.