A tegnapi háztól házig-ba becsúszott egy kis husi - a megrendelő kérésére. Sült csirkecombok cukkinis rizzsel és szezámolajos sárgarépa saláta.
A csirkecombok bőrét mindig leveszem, só, bors és egy pici olajon hirtelen megsütöm, hogy az ízek bent maradjanak. Kiveszem a combokat és hagymát dinsztelek a lábasban maradt olajon, rádobok 1-2 apróra vágott paradicsomot, visszateszem a combokat és pici vizet aláöntve puhára párolom. A végén leveszem a fedőt és lesütöm a combokat.
A cukkinis rizshez olajon picit megpirítom a rizst, sózom, felöntöm vízzel és puhára főzöm. A színén nem látszik, de sáfrány is került bele. Közben egy másik edényben olajon hagymát dinsztelek, sózom és rádobom a kis kockákra vágott cukkinit (csíkosra szoktam pucolni, hogy mert így szebb lesz az étel). Ha megpuhult, összekeverem a kész rizzsel - és kész is a cukkinis rizs.
A répasalihoz nagyon sok répát lereszelek (4 főre majdnem egy kilót, mert összeszottyad), sózom, egy citrom levét ráfacsarom, egy jó kanál mézet keverek hozzá, meglocsolom pirított szezámolajjal és megszórom pirított szezámmaggal. Sajnos nem kaptam tegnap, de friss koriander zölddel megszórva még egyet csavarhatunk az ízeken!
Íme, az útra kész ebéd. Remélem, hogy Krisztiéknek ízlett és elég energiát tudtak gyűjteni a további városnézéshez.