A lasagne jó dolog. A zöldséges lasagne nagyon jó dolog. Ilyen hosszú tél után alig várom már a zöldeket: a zöld színű és zöld ízű ételeket.
A cukkiniket hosszában 1 cm-es lapokra vágom és meggrillezem (pici só, olajat spriccelek rá és jól megsütöm, hogy néhol fekete égett színe legyen -hangsúly a "néhol"-on van :). A cukkini a legjobb formáját grillezve adja, ez egészen biztos. Ízes, kicsit füstös, puha - isteni lesz. Félreteszem. Sajtos besamelt főzök (vaj, pici liszt, reszelt sajtok tömege, só, bors, kevés tej - selymesen kevéssé folyósra főzöm. Előveszem a kedvenc kerámia sütőformámat - semmi nem tud odaégni benne, imádom. Én a lasagnéhez nem főzöm meg a tésztát előre, ezért jó sok besamel kell: alulra egy réteg besamel, rá egy réteg tészta, rá a grill cukkini, megszórom friss kakukkfűvel, besamel, tészta, cukkini, kakukkfű, besamel, tészta, besamel és a tetejére jó sok reszelt sajt. 180 fokos előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm.
És ha már a zöldekről van szó, íme idei első mikrozöld termésem. 2 hét alatt lett ilyen csodálatos, az íze pedig elmondhatatlanul ZÖLD (zöldborsó és napraforgó mikrozöldek). Kísérletezzetek vele, én rákattantam. Egész évben "termesztheted", nem kell hozzá kert, de még terasz sem. Csuda...