Ti szeretitek az egytál ételeket? Én nagyon és szerintem főleg ősszel és télen van szezonjuk. Amikor valami tartalmasat, finomat, melengetőt ennél sok zöldséggel, füstölt ízzel.
A piacról beszerezzük a következőket: egy szép darab füstölt husi (30 dg), kevés füstölt szalonna, még kevesebb finom kolbász, 30 dg lencse, 2 szál sárgarépa, 1 fehérrépa, 2 szál póréhagyma, 2 szem közepes krumpli.
A lencsét előző este beáztatom, másnap leöblítem. Pici olajon megpárolom az apróra vágott pórét és a felkarikázott kolbászt. Megszórom egy kis liszttel vagy keményítővel, rádobom a lencsét, beleteszem az egyben hagyott füstölt szalonnát és füstölt husit, felöntöm előre elkészített és kihűtött húslevessel, sózom és fél óráig főzöm (én füstölt lével öntöttem fel, amit a húsvéti sonka főzése után mentettem el a mélyhűtőbe, ekkor nem kell sózni mert a füstölt lé elég sós). Ekkor beleteszem a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, krumplit, 2 ek ketchupot, egy löttyintés ecetet, pici borsot és további fél óráig főzöm, amíg minden megpuhul. Kiveszem, feldarabolom a füstölt húst és a szalonnát és visszateszem az ételbe. Ennyi.A lakást elárasztja az ellenállhatatlan füstölt illat és én elmerülök az élvezetekben: finom étel, egy pohár fehér bor és Michael Bublé Hollywood-ja. Kell ennél jobb egy őszi estén?