Hét végén egy hangtál-kurzus résztvevőinek készítettem tápláló, feltöltő, szemet gyönyörködtető ételt. Szerették, élvezték és jóízűen megették.
Póréhagymás quiche-t készítettem salátával. A quiche sós pite, amit tölthetünk zöldségekkel, sonkával, szinte bármivel. (A klasszikus quiche lorraine baconnal és tejszínnel készül). A quiche tésztája kritikus dolog. Sokat kipróbáltam már, és ez amit most leírok nektek, a legjobb: nem lehet elrontani, egyszerű és finom: 25 dg liszt, 12 dg vaj vagy margarin, egy tojás sárgája, ½ sütőpor, 1 ek tejföl, só. Ezekből tésztát gyúrok és folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe teszem (persze el lehet készíteni előző nap is és addig a hűtőben várakozik). A töltelékhez 4 db póréhagymát vékonyan felkarikázok és rádobom vaj-olaj keverékére. Kicsit megsózom, borsozom és megpárolom. Külön tálban 3 tojás sárgáját összekeverek kb. 3 dl tejföllel, 1 dl tejszínnel, 10 dg reszelt sajttal, só, kicsi bors, kurkuma, szerecsendió reszelve és ízlés szerinte kevés friss zöldfűszer (snidling, petrezselyem). Ezt a keveréket összevegyítem a megpárolt póréval és a pitéformába nyomkodott tésztára öntöm. Előmelegített sütőben (kb. 200C) lassú tűzön megsütöm (ez az én sütőmben kb. 50 perc volt, de – szerencsés esetben - mindenki ismeri a saját sütőjét). Sütés előtt meg lehet szórni s tetejét sós mogyoróval vagy szotyival, de ezt el lehet hagyni. Ennyi, nem több. Amint a képek tanúskodnak róla, elfogyott mind egy falatig.