Ebben a fantasztikus tavaszi időben biztosan ti is barátnőztök, találkoztok, vendégeskedtek vagy vendéget vártok akár otthon, akár valahol a "zöldben". Ehhez - remélem még nem későn - ajánlok egy nagyon egyszerű és nagyon dögös sóst, név szerint a kék sajtos csigát.
Úgy kezdődik, hogy kitekerem a leveles tésztát a papírból (nagyon jó minőségű mélyhűtött leveles tésztákat lehet kapni, értelmetlen lenne házilag készíteni, de komolyan). A krém 20 dg kék sajt lereszelve, 2 tojás sárgája, egy ek tejföl és annyi natúr krémsajt, amennyit a te ízlésed kíván (ha szereted a kék sajt aromáját, akkor kevesebb, ha csak éppen hogy szeretnéd érezni, akkor többet keversz a kék sajtos keverékbe). Csipet őrölt szerecsendió és olyan zöldfűszerek - módjával - amiket kedvelsz (pl. kevés kakukkfű vagy petrezselyem illik hozzá). A krém ne legyen túl folyós de túl sűrű se. Megkenem a krémmel a tésztát és feltekerem egy hosszú hurkába. Fóliába tekerem és a hűtőbe teszem fél órára. A hűtőből kivéve kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágom a hurkát és sütőpapírral bélel tepsibe teszem kb. 4-5 cm távolságra egymástól a csigákat. Előmelegített sütőben közepes fokozaton 12-15 percig sütöm - de résen kell lenni, könnyen "odakap".
És íme a végeredmény...
A csigák és a jóbarátok társasága, egy pohár fehér bor, napsütés - mi kell még egy kellemes tavaszi délutánhoz?