Jó dolog egy kellemes nyári estén összejönni barátokkal és finom ételek mellett beszélgetni. Mindenki vitt valami - vegetáriánus - finomságot, mivel vendéglátónk nem eszik húst és közülünk is többen hústalanul étkeznek. Megkóstoljuk egymás ételeit, kicseréljük a recepteket - és persze megbeszéljük, kivel mi történt az elmúlt hónapokban. Persze gyakran találkozunk a NIA órákon, de ilyen alkalmakkor mód nyílik beszélgetni is.
lévő barátokról és eljövendő eseményekről. Ilyenkor a "vörös sátor" érzés kerít a hatalmába. Aki olvasta a könyvet, tudja hogy miről beszélek. Aki nem, annak szívből ajánlom. http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2004-08-18+00%3A00%3A00/anita-diamant-a-voros-sator
Szóval, volt ott tegnap minden jó, mozzarella golyók fűszeres olajban, spenótos quiche, fehér túrós mártogatós,, kőrözött, cukkinis lecsó, grill cukkini saláta, karfiol ropogós, zöldségek és gyümölcsök és a végén egy fantasztikus tiramisu.
Én a grillezett cukkini salátát vittem, íme a recept: A cukkiniket hosszában nagyon vékonyan (3-4 mm-esre) felszeletelem és kicsit besózom. Grill rácson vagy grill serpenyőben pici olajon megsütöm őket, hogy szép barnás zebra csíkok legyenek rajtuk. Az én grill serpenyőmben 4 szelet fér el egyszerre. Nem szabad, hogy egymás hegyén-hátán legyenek a szeletek, mert úgy nem sülnek meg szépen. Kiveszem és papírtörlővel leitatom róluk az olajat. Közben megpárolok egy adag zöld zöldbabot. Ha a cukkinik kihűltek, feldarabolom őket (egy-egy szeletet 3-4 darabra) és tálba rakom, hozzáteszem a párolt zöldbabot. Az egészet megszórom pici sóval, tetemes adag csilipehellyel, vékony csíkokra vágott citrom héjával és egy jó adag mentalevéllel. Meglocsolom kevés olíva olajjal és egy citrom levével, végül óvatosan összeforgatom az egészet.
Ettünk, ittunk, beszélgettünk és majdnem világmegváltottunk. Közben a szomszédból a meccs és a szurkoló férfinép hangjai hallatszottak - így kerek a világ. Klassz este volt.