Két bizarr receptet szeretnék megosztani veletek. Az egyiknek a színe, a másiknak az ízei szokatlanok. Mindkettőt rettentően egyszerű elkészíteni és nagyon nagyon finom, igazi nyári receptek.
Az elképesztő színű céklaleveshez 1 kg céklát megpucolok, vékony szeletekre vágom és kevés napraforgó olajon átforgatom. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, sózom, borsozom és puhára főzöm. Botmixerrel összeturmixolom és annyi tejszínt öntök bele, amennyit gondolok majd összeforralom. Melegen is finom, de nekem hidegen sokkal sokkal jobban ízlett, úgyhogy ez hideg, hűsítő levesként vonul be a nyári levesek sorába. Na és a színe - az valami elképesztő.
A bizarr ízű pedig a fetás görögdinnye saláta. Ehhez a görögdinnye húsát kockákra vágom, a magjait megpróbálom mind kipiszkálni (így sokkal gusztusosabb). A gyümölcs-kockákat egy nagy tálba szórom és egy feta sajtot ugyan ekkora kockákra felvágva óvatosan hozzá keverek. Pici olíva olajjal meglocsolom, borsot őrlök rá és megszórom apróra vágott menta levelekkel. Vendégségbe vittem a salátát, ezért nem mentem tovább a recepttel - van akinek a sós-édes kombináció is eléggé sokkoló - de aki merészebb és a meghökkentő új ízek híve, az megszórhatja kevés ecetben áztatott lila hagymával is. Így lesz igazán bombasztikus, édes-sós-savanykás-csípős. Hagymával vagy hagyma nélkül - izgalmas, üdítő és gyönyörű ez a saláta. Ugye nem kell mondanom, hogy sikert arattam vele?