Tegnap egy kiváló olasz étteremben vacsoráztam, fantasztikus ételeket kóstoltam, isteni volt minden. És egyszerű. Tudom, hogy nem kivételes felismerés, de a vacsora során rájöttem, hogy az egyszerű a nyerő. Ételben - és sok minden másban is. Nem kell az ízeket halmozni, túlcicomázni, nem kell a legkülönlegesebb alapanyagokat használni - csak jó minőségű legyen minden. Egy két hozzávaló, két-három fűszer, a szakács szakértelme és szeretete - és minden nagyszerű lesz.
Az egyszerűség nevében ma zöldséges puliszkát készítettem - így: 5 dg vajat megmelegítek egy lábasban, beleteszek 3 gerezd zúzott fokhagymát és megpárolom. Beleszórok két marék kukorica darát, sót, borsot és felöntöm kb. 7 dl vízzel. Állandó kevergetés mellett puhára főzöm. A végén belekeverek 10 dg kockákra vágott feta sajtot. Egy másik edényben kis vajon megpárolok egy zacskó mirelit zöldséget (az enyém 1/2 kg bébirépa-zöldborsó kombó volt, de bármi lehet, vagy ha szezonja van, bármilyen friss zöldség - csak a darabok méretére ügyeljünk, ne legyenek túl nagyok. Ha megpuhult a zöldség, belekeverem a fetasajtos puliszkába. Egy lapos tepsit kivajazok, belesimítom a zöldséges puliszkát, 150 fokos sütőbe teszem és kb. 40 percig sütöm/szárítom. Ennyi. Gyereknek uzsonnára, pletyka-partyhoz a csajoknak, férjnek sör mellé. Nagyon finom. És egyszerű.