HTML

Vegabüfé - receptek, ötletek, hangulatok

Saját készítésű vegetáriánus ételek családi, baráti összejövetelekre, házhoz szállítással

Friss topikok

  • antirandom: @patikaisó: Akik gyilkolják a magyarokat ingatlanaink megszerzése és migránsoknak eladása céljából... (2018.08.27. 10:43) Vendégváró
  • évi.: Hú de jól néznek ki, Te!:)) (2011.11.28. 11:26) Jönnek a sütik...
  • évi.: @Vegabüfé: köszi!:) (2011.11.24. 10:08) Melengető és szépséges
  • Vegabüfé: @évi.: Köszi :) Ugyan ilyen jó is volt (2011.11.17. 14:57) Abból, ami van
  • boszikutya: Nagyon fincsa. Abból is tudsz főzni, ami az én hűtömben van ma reggel??? (2011.11.17. 11:25) Az első lépések...

Címkék

advent (1) áfonya (1) alma (1) angol zeller (1) árpagyöngy (1) avokádó (1) avokadó (2) bagel (1) bagett (1) barna cukor (1) bazsalikom (1) borsó (1) brokkoli (1) buddha (1) cajun (1) cékla (5) céklaleves (1) chardonnay (1) citrom (2) citromos (1) csicseriborsó (3) csilipehely (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (1) csokis (1) cukkin (1) cukkini (9) curry (1) datolyaszirup (1) dijoni (1) édesburgonya (2) egyszerű (3) egytál (1) energiabomba (1) fanyar (1) fasírt (1) Fearnley-Whittingstall (1) fehérrépa (2) feketelencse (1) feta (1) fetasajt (1) forró (1) füstöltpaprika (1) fűszeres (1) fűszerész (1) gersli (1) gomba (3) görögdinnye (1) gránátalmaszirup (1) grill (1) grillezett (1) gyökérzöldség (1) gyömbér (3) gyors (1) hideg (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) joghurt (2) káposzta (2) káposztasaláta (1) kapros (1) karfiol (5) keksz (2) kelkáposzta (1) kenyér (2) kifli (1) kínai (3) kókuszreszelék (1) kókusztej (2) kolbászcsipsz (1) köles (2) kovász (2) krémes (1) krémleves (1) krémsajt (1) krumpli (4) kukorica (3) kukoricaleves (1) kuszkusz (1) Kwong (1) lasagne (1) lepény (1) leveles tészta (1) leves (9) lilahagyma (2) liszt (1) majonéz (1) mandula (1) mártogatós (1) mascarpone (1) masni (1) mazsola (2) medvehagyma (3) medvehagymás (1) meggyleves (1) menta (2) mentes (1) mézes (1) mogyoró (1) nyár (1) orzó (1) osztrigaszósz (1) Ottolenghi (2) padlizsán (1) palacsinta (1) paradicsom (4) parmezán (3) pesztó (1) pite (1) póré (1) póréhagyma (1) póréhagymás (1) quiche (3) quinoa (1) quinosa (1) radicchio (1) rakott (2) répa (1) rétes (1) római kömény (1) rost (1) sajt (4) sajtkrémes (1) sajtos (1) saláta (8) Salgado (1) sárgarépa (9) shimeji (1) sós (1) spárga (5) spenót (2) sült (1) sült zöldség (2) süteményes (1) sütőben (1) sütőtök (4) szárzeller (1) szénhidrát (1) szív hídjai (1) szójaszósz (2) tahini (2) tárkony (2) tejföl (1) tejszín (1) tejszínes (1) tészta (4) tofu (1) tojás (3) tökéletes (1) tökmag (1) tonhal (1) tönköly (1) turmix (1) uborka (4) újhagyma (2) vaj (3) vásár (1) vinegrette (1) zabpehely (1) zeller (2) zöld (2) zöldborsó (2) zöldség (2) zöldséges (2) Címkefelhő

Végre tavasz - és egy jó saláta party

2013.05.05. 13:59 Vegabüfé

Felkérést kaptam, hogy egy csajos, táncolós, búcsúzós alkalomra salátákat szállítsak a "megfáradt" táncos lábúaknak. A kiválasztottak: a majonézes alma-zeller, a tonhalas és a csupazöld saláta.

Party time2.jpgA majonézes alma-zeller salátához először elkészítem a hamis majonézt, hogy az almát és a zellert már ebbe tehessem, így nem barnulnak meg. A hamis majonézt anyukámtól tanultam - így anyák napján, amikor ezt a bejegyzést írom, ő is itt van velem. Persze minden nap velem van, sajnos már csak a gondolataimban, tetteimben, érzéseimben. Természetesen a főzés szeretetét is tőle örököltem!  De vissza a majonézhez: egy nagy doboz tejfölbe 2 ek mustárt (én a dijonit szeretem), csipet sót, borsot, egy citrom levét és 2 ek mézet keverek. Ez után gyufaszál méretűre vágok 4 közepesen savanyú almát és egy nagy nagy fej gumós zellert (türelmes kézügyesek előnyben). Az almát és a zellert belekeverem a majonézbe. Ha van kéznél, apró kockákra vágok egy szál angol zellert és hozzáteszem, így a színe is izgalmasabb lesz. Végül megpirítok egy marék vágott mandulát és a saláta tetejére szórom.

A tonhalas salátához egy jégsalátát feldarabolok, 2 marék koktélparadicsomot félbe vágva, 3 doboz tonhalat, 5-6 kemény tojást, egy marék olajbogyót belekeverek. Az öntet olíva olaj, citromlé, só, bors, mustár, méz - ki milyen arányban szereti.

Party time3.jpg

A csupazöld salátát a tavasz ihlette.Nagyon szerettem volna az első tavaszi napok egyikén igazán friss, üdítő és ZÖLD salátát kínálni, ezért minden hozzávaló zöld: egy jégsaláta feldarabolva, egy doboz rukkola, egy csomó újhagyma karikára vágva, egy kígyóubi félholdra vágva (attól lesz félhold, hogy amikor félbe vágtam az uborkát, a puha közepét a magokkal kiveszem, hiszen annak semmi íze, csak víz) így félhold alakúak lesznek a szeletek, és egy jó marék hagymacsíra. Jól összekeverem egy nagy tálban és meglocsolom az öntettel. Lehet, hogy kicsit vadul hangzik, de nagyon nagyon finom: olíva olaj, citromlé, kevés méz, só, bors, pici (a tubusból kb. 3 cm-nyi) wasabi, egy kb. 5 cm-es darab gyömbér lereszelve és egy lédús narancs leve. 

A saláták mellé bagettet vettem. Az a helyzet, hogy egy árva salátalevél se maradt... Szerintetek, a képeket látva, ízlett nekik?Party time5.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: alma saláta zeller tonhal majonéz gyömbér bagett

A bejegyzés trackback címe:

https://vegabufe.blog.hu/api/trackback/id/tr115282011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása