Imádom az indián nyarat - de ezt már sokszor leírtam - itt is. A színek, ízek, illatok, hangulatok ilyenkor fantasztikusak. És az őszi zöldségek ellenállhatatlanok.
A hétvégi nagy sütés-főzés közepette készítettem valamit magamnak is, a magam kedvére. Zeller-sárgarépa-burgonya-paszternák gratin-t. A gyökérzöldségeket 2mm vastag szeletekre vágom, mindet. Egy tűzálló üvegedényt kikenek olajal és rétegekben lerakom a zöldségeket (egy sor zeller, egy sor répa, egy sor burgonya, egy sor paszternák - sorban sorban egymásra). Picit mindegyik réteget megsózom. 2,5 dl normál tejszínt összekeverek 2 egész tojással, sóval, borssal, szerecsendióval és ráöntöm a zöldségekre. Sütőben 180 C-on kb. 40 percig sütöm. Isteni!!!! Mellé egy pohár Feind Chardonnay és Dés Mihály Pesti barokk-ja.