... az ősz - és imádom. A gyökérzöldségek, őszi gyümölcsök a kedvenceim. Sokféle ízt, illatot, zamatot rejtenek amit csak elő kell csalogatni. Én ma ezt tettem. A csodás indián nyári nap sugarai bekúsztak a konyhámba és a sülő zöldségek illata kikúszott az ablakon. (Huhhhh, ez kicsit giccsesre sikeredett, de így volt.) Sült zöldséges curry, sült krumpli és almás muffin készült.
A zöldség curryhez nagy kockákra vágtam az édesburgonyát - vagy sütőtök is lehet - a cukkinit, lila hagymát, kaliforniai paprikát, meglocsoltam kevés olajjal, sóztam és a sütőben 180 fokon fél óra alatt megsütöttem. A serpenyőben kevés olajat hevítettem, egy kávéskanál mustármagot, koriander magot és római köményt szórtam bele. Amikor pattogni kezdett, 2 evőkanál curry pasztát tettem bele és beleszórtam a közben megsült zöldségeket. Egy marék zöldborsót és egy marék párolt brokkolit tettem hozzá, 3 dl kókusztejjel felöntöttem, picit sóztam és összeforraltam. Hozzá főtt krumplit pici forró olajon átforgattam és úgy éreztem, hogy egy pohár gyöngyöző bot éppen illik hozzá. És illett. Próbáljátok ki és szeressétek az őszt.