A változás jó dolog. A régit hátunk mögött hagyva új dologba kezdeni, jó dolog. A régiből megtartani a jót és azt ápolni, jó dolog. Meghívni a régi kollégákat, akikből az idők folyamán barátok lettek, beszélgetni, pletykázni, röhögni és közben jókat enni és inni - szerintem nagyon jó dolog.
Az alkalomra készült: szezámkrém és tojáskrém mártogatós, hozzá répa, retek, kukorica kenyér, majonézes káposztasaláta, baconbe tekert aszalt szilva sütve, indiai fűszerezésű darált pulykával töltött leveles tészta, utána pedig sárgadinnye és mentalevéllel ízesített ananász szeletek.
A kukorica kenyér a következőképpen készül: 125 gr kukorica dara, 125 gr liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, só, 2 tojás, 2,5 dg olvasztott vaj, 150 ml joghurt, 150 ml teljes tej, 1 tk méz, Ezt mind nagyon lazán összekeverjük (nem kell simára, csak gyorsan kell dolgozni, mert a szódabikarbóna és a joghurt reakcióba lépnek egymással). Lehet apróra vágott snidlinget vagy más zöldfűszert hozzákeverni. A masszát egy kb. 23 cm-es kivajazott tepsibe öntjük és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Nagyon kellemes, ízes, a kenyér és a sós süti közötti dolog lesz belőle.
Hozzá rosé borok, sok sok beszélgetés, igazi röhögés. Munkában már nem, de remélem, hogy az életben még sok ilyen alkalmunk lesz. Nem veszítjük el egymást, figyelünk egymásra ezek után is. A változás jó!!!