... nyári leves. Kell hozzá kapni a kolléganődtől egy hatalmas szépséges saját-kerti cukkinit. Kerestem receptet hozzá, de egyik se tetszett mert valami fanyar, hideg levest szerettem volna főzni belőle, úgyhogy a következő lett: kb. 5 dg vajon megfonnyasztok egy közepes fej apróra vágott hagymát és egy gerezd fokhagymát. Közben nagy lyukú reszelőn - héjával együtt - lereszelem a cukkinit (60-70 deka lehetett), dobok rá sót, fehér borsot és párolom egy darabig. Ha a darabig idő letelt, beleteszek egy erőleves kockát, felöntöm 1,5 liter vízzel és puhára főzöm. Ha megvan, botmixerrel leturmixolom, hozzáöntök 2 dl tejszínt, belefacsarom egy citrom levét és egy csokor apróra vágott kaporral megkoronázom az ízét. Komolyan, kapor nélkül csak egy finom fanyar krémleves - a kaportól lesz istenien fantasztikusan és rettentően finom. Hideg levesnek szántam, de nem tudtam várni, langyosan csúszott le az első tányérnyi. A következőt már hidegen... ki ne hagyjátok!
Krémes citromos kapros cukkinis
2015.06.27. 16:27 Vegabüfé
Szólj hozzá!
Címkék: hideg citromos cukkini kapros krémleves fanyar
A bejegyzés trackback címe:
https://vegabufe.blog.hu/api/trackback/id/tr527578366
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.