Most hogy elmúlt a hőség, végre süthetek egy jó kis kávé mellé való sütit - amiből a kollégáimnak is jut holnap. Nem fogok idegen tollakkal ékeskedni, bevallom férfiasan, hogy kedvenc szakácsom, Hugh Fearnley-Whittingstall receptje. Mellé a nespresso és Michael Gibney "szakirodalma" saját találmány - így lett ez a mai egy tökéletes lusta délután.
Hugh receptje
... és az enyémek. Hasonlít, ugye?
De tegnap, amikor még nem voltam ennyire lusta, megsütöttem ezt a pofon egyszerű "foltos kekszet".75 gr barna és 100 gr fehér cukrot egy tálba öntök, hozzáöntök 125 gr olvasztott vajat és megpróbálom fakanállal jó habosra keverni. Ha ez megvan, beleteszek egy lazán felvert tojást, apránként hozzákeverek 150 gr lisztet - amiben elkevertem már 1/2 tk sütőport, egy csipet sót és 2 tk vanília kivonatot. Mindezt jól elkeverem és a végén beleteszek 100 gr apróra darabolt keserű csokit. Ennyi. A sütőt 180 C-ra előmelegítem és a sütőpapírra kiskannállal kupacokat teszek (nem nagyokat, mert megnőnek) - és a kupacok között is legyen 4-5 cm távolság, különben a kekszek túlságosan "összemelegednek".Kb. 10 perc alatt megsül, nagyon résen kell lenni... 1-2 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, mert ha azonnal ki akarjuk venni a kekszeket, könnyen eltörhetnek.
Nekem ez egy tökéletes lusta délután.