Hosszú kihagyás és elkalandozás után végre folytatom a blogolást a magam, és bízom benne, hogy a ti kedvetekre is. Ebben a farkasordító időben - elő a közhelyekkel - nincs jobb mint egy forró leves. De ez a kínai ihletésű igazán különleges, nagyon nagyon finom és laktató - csak tudom, most csúszott le éppen :)
Én most csirkehússal készítettem, de mivel ez a vegabufe.hu nevű blog, készíthetitek a csirke helyett tofu kockával vagy egy villa fogai között a levesbe eresztett tojással is.
A zöldség alaplevet felforralom, 5 cm-nyi gyufaszálra felvágott gyömbért és 3 ek. világos szójaszószt öntök bele és 2 ek cukorral is ízesítem. 2-3 perc múlva beleteszem a vékony csíkokra vágott csirkemellet (vagy tofu kockát (ha tojással készítitek, azt csak a legvégén tegyétek hozzá). 5 perc fővés után hozzáteszem a szintén gyufaszál nagyságúra vágott póréhagymát, 10 dg shitake gombát csíkokra vágva, 1 teáskanál szezámolajat, fél marék bármilyen apró tésztát és 2 bok csojt negyedekbe vágva (helyettesítheted feldarabolt normál vagy kelkáposzta levelekkel.) Addig főzöm az egész levest amíg a tészta megfő. Ha kész, beledobok egy csokor apróra vágott koriandert. Végén, ha szükséges utána ízesítem sóval és én a pikáns íz miatt egy kanál rizsecetet is tettem bele, szerintem jól áll neki.
Ilyen szép lesz - ha az ízére is kíváncsi vagy, el kell készítened. De van egy jó hírem, 15 perc az egész.