Először is: köszönöm nektek!!!! Az elmúlt héten több mint 900 látogatója volt a blognak - ez rettentően nagy szám nekem, köszönöm, hogy ennyien kíváncsiak vagytok rá. Sajnos nem láttam, de valószínűleg az index.hu címlapján szerepelt kis ideig és ennek köszönhető az érdeklődés. Szóval köszönöm, remélem, hogy maradtok!
Nem adom meg magam a mínuszoknak és nálam itthon igenis tavasz van egy könnyű kínai leves képében, ami felmelegít, de színeivel és ízével a tavaszt hozza a konyhámba. Főleg, ha az ember egy könnyű vasárnap délutáni társadalmi szerepvállalásra készül, ahová füstölt húsos lencsével csalogatnak ... Szóval ebédre egy könnyű, csirkétlen kínai leves: 2 l csirke alaplét felmelegít, bele 3 ek világos szójaszósz, 1 ek osztriga szósz, 1 ek cukor, 1 ek csíkokra vágott gyömbér - pár percig melegít.
Bele egy-egy marék gyufaszálra vágott sárgarépa, újhagyma, káposzta (nekem lila volt, ami meg is színezi a levest, de nem bántam), kápia paprika és shimeji gomba. Ő rettentően cuki, gyönyörűséges és pár perc főzés után mogyorós íze lesz. 5-10 perc főzés után két tojást villával felverek és a levesbe csurgatom. A végén pedig 1 ek rizs ecetet löttyintek a leveshez. Különleges, meleg, színes, ízes - próbáljátok ki.