Miután tegnap reggel megérkezett a házhoz rendelt zöldség-gyümölcs szállítmányom, alig tudtam eldönteni, hogy mi mindent készítsek belőlük.Tegnap véletlenül tavasz volt, így persze salátát mindenképpen szerettem volna.
A jobb szélen meghúzódó cékla igazi téli saláta alapanyag, a zöld koriander mindig elvarázsol, a múlt heti rendelésből még maradt radicchio saláta, a mélyhűtőben mindig van zöldborsó és a kamraszekrényben csicseriborsó konzerv. Még egy avokádó, és kész is.
A céklát egészben majdnem puhára főzöm, kihűtöm és utána 2mm-es szeletekre vágom. A csicseriborsó levét leöntöm, papírtörlővel megszárítom. Egy teflonban pici olajat melegítek, beledobom a csicseriborsót, só, bors és füstölt pirospaprika megy rá és megsütöm a bogyókat. A zöldborsót 3 perc alatt megpárolom. A radicchiot és a zöldsalátát fél centis csíkokra vágom. Az öntet: mustár, balzsamecet, olívaolaj, méz, só, bors - ahogy neked a legjobban tetszik az íze, nekem a picit édes picit savanykás jön be.
Összeállítás: a céklát és a zöldborsót megforgatom a saláta öntetben és picit állni hagyom. A tányérra szórom a zöldsaláta-radicchio csíkokat, rákanalazom a cékla-zöldborsót, ráteszem a vékonyra szeletelt fél avokádót, megszórom a pirított csicseriborsóval és a koriander levelekkel. Téli, tavaszi, zöld, lila és isteni finom.