Itt a medveszezon, így ma beszereztem az első adag medvehagymámat a Lehelen. Ebből az adagból pesztó lett, így:
3 csokor medvehagyma megmos, leszárít, amennyire csak lehet. Nagy darabokra felvagdos és turmixba vagy aprítógépbe tesz. Hozzászór 2 evőkanál sózatlan földimogyorót, 2 evőkanál napraforgómagot, 3 dl olívaolajat, 10 dg reszelt parmezánt, jó adag sót és borsot. Összeturmixol vagy összemixel jó alaposan, a végén egy citrom levét belefacsar. Aztán szagolgat, kóstolgat és élvezkedik.
Délidő lévén egy adag kagylótésztát kifőz. Egy serpenyőbe 3-4 evőkanál pesztót, 2 dl tejszínt önt, borsot darál rá és hozzákeveri fél dl főzővízzel együtt a tésztát. Jóízűen megebédel. Jövő héten jöhet az újabb medveszállítmány.