Rövid bejegyzés - roppant gyors étel:
A karfiollal kapcsolatban sokaknak van ellenérzése - pedig csodálatos zöldség. Ne a csőben sült karfiolra vagy a párolt karfiolra gondoljunk - rengeteg módon, formában és ízesítéssel lehet elkészíteni és mind fantasztikus.
Persze a párolt karfiollal sincs semmi baj, én hidegen, fűszeres majonézbe forgatva kifejezetten szeretem pl. grill sajt mellé. Vagy ha robotgéppel nyersen ledarálom, pici olajon vagy vajon megforgatom és kedvem szerint befűszerezem - nagyon nagyon finom és meglepő. De a kedvencem a sült karfiol. Ettem már egyben sütve Mautner Zsófi által, fantasztikusan ízes, krémes és meghökkentő megjelenésű, kitűnő csemege.
Én most szeletben sütöttem, így: a karfiolról nem vágom ki a torzsát, hogy valamennyire egyben maradjanak majd a szeletek: nyersen 2 cm vastag szeletekre vágom és egy sütőpapíros tepsibe fektetem a szeleteket. Pici olajat összekeverek sóval, füstölt paprikával és kevés fokhagyma granulátummal és ecsettel bekenegetem a szeleteket, aztán 180 C-os sütőben 10 perc alatt megsütöm. A vége felé megforgattam a szeleteket, de nincs rá szükség, tökéletesen megsül anélkül is mindkét oldala. Fergeteges ízű, puha, krémes és ilyen csodálatos lesz: