HTML

Vegabüfé - receptek, ötletek, hangulatok

Saját készítésű vegetáriánus ételek családi, baráti összejövetelekre, házhoz szállítással

Friss topikok

  • antirandom: @patikaisó: Akik gyilkolják a magyarokat ingatlanaink megszerzése és migránsoknak eladása céljából... (2018.08.27. 10:43) Vendégváró
  • évi.: Hú de jól néznek ki, Te!:)) (2011.11.28. 11:26) Jönnek a sütik...
  • évi.: @Vegabüfé: köszi!:) (2011.11.24. 10:08) Melengető és szépséges
  • Vegabüfé: @évi.: Köszi :) Ugyan ilyen jó is volt (2011.11.17. 14:57) Abból, ami van
  • boszikutya: Nagyon fincsa. Abból is tudsz főzni, ami az én hűtömben van ma reggel??? (2011.11.17. 11:25) Az első lépések...

Címkék

advent (1) áfonya (1) alma (1) angol zeller (1) árpagyöngy (1) avokádó (1) avokadó (2) bagel (1) bagett (1) barna cukor (1) bazsalikom (1) borsó (1) brokkoli (1) buddha (1) cajun (1) cékla (5) céklaleves (1) chardonnay (1) citrom (2) citromos (1) csicseriborsó (3) csilipehely (1) csiperke (1) csipsz (1) csirke (1) csokis (1) cukkin (1) cukkini (9) curry (1) datolyaszirup (1) dijoni (1) édesburgonya (2) egyszerű (3) egytál (1) energiabomba (1) fanyar (1) fasírt (1) Fearnley-Whittingstall (1) fehérrépa (2) feketelencse (1) feta (1) fetasajt (1) forró (1) füstöltpaprika (1) fűszeres (1) fűszerész (1) gersli (1) gomba (3) görögdinnye (1) gránátalmaszirup (1) grill (1) grillezett (1) gyökérzöldség (1) gyömbér (3) gyors (1) hideg (1) húsgombóc (1) Jamie Oliver (1) joghurt (2) káposzta (2) káposztasaláta (1) kapros (1) karfiol (5) keksz (2) kelkáposzta (1) kenyér (2) kifli (1) kínai (3) kókuszreszelék (1) kókusztej (2) kolbászcsipsz (1) köles (2) kovász (2) krémes (1) krémleves (1) krémsajt (1) krumpli (4) kukorica (3) kukoricaleves (1) kuszkusz (1) Kwong (1) lasagne (1) lepény (1) leveles tészta (1) leves (9) lilahagyma (2) liszt (1) majonéz (1) mandula (1) mártogatós (1) mascarpone (1) masni (1) mazsola (2) medvehagyma (3) medvehagymás (1) meggyleves (1) menta (2) mentes (1) mézes (1) mogyoró (1) nyár (1) orzó (1) osztrigaszósz (1) Ottolenghi (2) padlizsán (1) palacsinta (1) paradicsom (4) parmezán (3) pesztó (1) pite (1) póré (1) póréhagyma (1) póréhagymás (1) quiche (3) quinoa (1) quinosa (1) radicchio (1) rakott (2) répa (1) rétes (1) római kömény (1) rost (1) sajt (4) sajtkrémes (1) sajtos (1) saláta (8) Salgado (1) sárgarépa (9) shimeji (1) sós (1) spárga (5) spenót (2) sült (1) sült zöldség (2) süteményes (1) sütőben (1) sütőtök (4) szárzeller (1) szénhidrát (1) szív hídjai (1) szójaszósz (2) tahini (2) tárkony (2) tejföl (1) tejszín (1) tejszínes (1) tészta (4) tofu (1) tojás (3) tökéletes (1) tökmag (1) tonhal (1) tönköly (1) turmix (1) uborka (4) újhagyma (2) vaj (3) vásár (1) vinegrette (1) zabpehely (1) zeller (2) zöld (2) zöldborsó (2) zöldség (2) zöldséges (2) Címkefelhő

Itthoni gourmet fesztivál

2017.05.20. 15:31 Vegabüfé

A hétvégén minden étel iránt rajongó a Gourmet Fesztivál lázában ég - én pedig itthon, a saját gourmet fesztiválomat élem.

Lassan az utolsó spárgákat lehet megvenni a piacon és ez alkalomból igazi fantasztikus gourmet spárgával búcsúztatom a szezont és alig várom a jövő tavaszit.... Nem az én receptem - bár az lenne - és el kell ismerni, hihetetlenül fantasztikusan bombajó.

1 dl vizet felforralok egy lábasban és habverővel belekeverek 20 dg kockákra vágott vajat, pici sóval ízesítem. Ha kész az emulzió beleszórok egy nagy fej új főzőhagymát nagyobb kockákra vágva - szép lesz a kész ételben ha látszik. 2 percig főzöm, aztán beledobok 40 dg 3-4 cm-esre vágott spárgát és 40 dg mirelit borsót. 5 percig főzöm, egy csavarintásnyi citromlé és egy csokor mentalevél apróra vágva - ilyenkor már nincs a tűzön az étel. Ez eddig a legjobb spárga recept amit kipróbáltam. A vaj íze, a spárga, a citrom és a menta hihetetlenül üde, különleges és magával ragadó. És ilyen gyönyörűséges:

blansirozott_sparga-borso.jpg

A másik mai gyönyörűség a kölessel töltött gömbcukkini: a cukkinik kalapját levágom, a belsejüket kiskanállal kivájom és picit besózom. Kevés vajon üvegesre párolok egy új főzőhagymát, rádobok 2 szál kis kockákra vágott sárgarépát, egy felkockázott paradicsomot, só, bors és lefedve főzni kezdem. 5 perc után hozzádobom a kivájt cukkini belsőket és puhára főzöm az egészet. Közben megfőzök 5 dg kölest. Ha kész a zöldség hozzákeverem a megfőtt kölest, egy kis marék reszelt sajtot és a cukkinikbe töltöm. A tetejüket és a cukkini kalapot megszórom még reszelt sajttal és 200  fokon 20 percig sütöm. A végén még 5 percig grillezem. hogy a sajt ráolvadjon. Egészséges, zöldséges, szépséges.

toltott_gombcukkini.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: menta sajt spárga borsó cukkini vaj köles

A bejegyzés trackback címe:

https://vegabufe.blog.hu/api/trackback/id/tr3712527915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása